2012. december 17., hétfő

Áttörés


A szó szoros és átvitt értelmében is.
Áttörés, mert eladtuk a házat. Illetve azt már tudtuk, hogy eladtuk, de most lett 100 %, mert a vevőnknek adminisztrációs teendői voltak, és most sikerült elrendezni! (Ezért is nem írtam le előbb, mert ugye annak bizonyos a medvének, előre...:-))
Szóval akkor most villámgyorsan költöznünk kell. Ez a villámgyors január vége, február legeleje.:-))
A szó szoros értelmében pedig azért, mert megérkezett a kőműves és áttörte a falat a nappali és a konyha-étkezőnk között, jelentősen megnövelve ezzel a teret. Ma bekerültek a tartógerendák, utána kijavítja a falat és eltünteti a rusztikus, (szép, de egyáltalán nem praktikus) rücskös felületet az étkező, konyha és előszoba faláról.

Íme az áttörés:-))


Jól megnőtt a tér

Ez itten a konyha romja(i)


Ez meg itten a konyha hűlt (kb. 6 C fokos) helye:-))

Azok a bizonyos gerendák



Úgyhogy, ha minden igaz, akkor a két ünnep között már festhetünk is. Utána jön a parkettás, kijavítja hajópadlót, lakkozza. Utána betonfestékkel lefestjük a konyha-étkező, előszoba Barmac aljzatát, mert a pult és a bútorok helyén más színű.
Aztán pakolás Pécsett és költözés! Hurrrráááá!!!
Már csak egy bökkenő van, egy hajszál, ami megakaszthatja a költözés gépezetét: az előző tulajdonosok cserépkályhája még mindig ott áll a leendő hálószobánkban és várja, hogy elbontsák és elvigyék, ahogy azt előre kikötötték. Addig pedig nem lehet kijavítani (a cserépkályha helyét) és festeni a falat abban a szobában, nem lehet kijavítani (a cserépkályha alapjának helyét ki kell pótolni), lakkozni a hajópadlót.:-((
Mert, ha minden kész, akkor az nem létezik, hogy valaki a frissen festett házban szétbont (rettenetes porral, szálló korommal) egy cserépkályhát és végig cipeli a kész házon.:-((  Ugye nem?!:-(( És minden kész, csak egyetlen egy szobában kell előröl kezdeni az egész tortúrát: festést, padlózást, csiszolást, lakkozást, és összekenni újra az egész házat? Újra odarendelni mindenkit? Ugye nem?!:-((

12 megjegyzés:

  1. Azért a történet utolsó sorai ellenére is, engedd meg, hogy gratuláljak a nagy akadály leküzdéséhez.

    Olyan izgalmas, az új hely, a tervezés, a felújítás, a költözködés, a búcsú, a berendezkedés... És kész agyrém is:) Erős idegzetet, humorérzéket, egészséget és jó munkaerőt kívánok hozzá! Irigykedem a kalandért, amibe vágtok...:)

    VálaszTörlés
  2. Én imádtam midig költözködni, sokszor meg is tettem. Még nincs kész a házunk, de simán eltudom magam ismét képzelni egy új helyen, bár a mostanit is nagyon szeretem. Valahol irigyellek:)

    VálaszTörlés
  3. A férjem is sokat költözött, állítólag még sohasem festett "ottlakva", festés előtt mindig ingatlant cserélt.:-)) De ez most már nem így lesz, itt akarunk megöregedni, aztán meg: "szelíden dőlt el, ahogyan a fák...."
    Egy ideje már csak azt emlegeti, hogy azt szeretné, hogy olyan sokáig lakjon egy helyen, hogy a házát befussa a repkény.... Itt a pincét futja.:-))

    VálaszTörlés
  4. Remélem itt sokáig maradtok, ez olyan szívbéli ház a számotokra, úgy érzem. Azért a volt tulajok kicsit rátok is gondolhatnának, finoman szólva...

    VálaszTörlés
  5. Hú, jó kis karácsonyi ajándék! Amennyire nem mennek mostanában az ingatlanok, kész csoda!!
    Most kijön belőlem az agresszív kismalac: aki bújt, bújt, aki nem, megyek!
    Volt elég idejük elvinni, azt, amit ti megígértetek, ha már ennyi ideje a tietek a ház, azért csak van valami épeszű határidő, ameddig vártok arra, hogy elvigyék a cserépkályhát.
    Meddig húzzák, mint a rétestésztát?

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Akkor én most azt mondom, hogy... - Felveszitek a telefont, felhívjátok az ex lakókat, akik engedélyt kapnak arra, hogy Karácsony és szilveszter között elbonthassák a cserépkályhát, amennyiben tényleg szükségük van rá. Mert, ha tényleg szükségük lenne rá, már elvitték volna, szerény véleményem szerint. 27-e és 31-e közt tehát lesz rá öt napjuk, hogy eltakarítsák. A munka max egy nap, ha nem profi végzi. Ha profi, akkor néhány óra. Ennyi. Na?








    VálaszTörlés
  7. Tudjátok az az igazság, hogy még nincs kifizetve teljesen, csak 2/3-ig.:-(( Az viszont már fél éve. Ha minden jól megy, akkor január első hetében fogjuk kifizetni az utolsó részletet. Végre!:-))
    Amúgy aranyos, jó lelkű emberek, csak kicsit lassúak.:-)) Arról volt szó, hogy már a nyáron elviszik.:-((

    VálaszTörlés
  8. én csak most keveredtem ide, mert most vettelek észre nálam:)

    elárulod (ha csak kb. is), hogy merrefelé költöztetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Somogy megye, Bárdudvarnok, Kaposdada. Észak-Zselic.

      Törlés
  9. Gratulálok a ház eladásához! A jelenlegi gazdasági helyzetben ez kész csoda!
    Én eddig 11-szer költöztem életemben, de a legkedvesebb költözésem a legutolsó. Tulajdonképpen szerettem eddig költözködni, de most már nem szeretnék többet, mert megtaláltam azt a helyet, azt a házat, amire vágytam. Kívánom, hogy ez nálatok is hasonlóan legyen!

    VálaszTörlés