2012. július 16., hétfő

"Mediterrán jellegű" csirkeegytál

Szeretem, amikor végre beérnek a nyári szezon zöldségei. Egyrészt mert ilyenkor megfizethetők,  másrészt  mert egészen más ízűek. Jövőre már én is a saját kertben termettekből főzhetek! Addig meg marad a piaci.
Hét közben, meg mostanában hét végén is, csak sietős ételekre jut időm, ami nem is baj, ugyanis egyre inkább úgy vagyok ezzel, hogy minél egyszerűbb egy étel, annál finomabb. (Lásd az olasz konyha finomságait.:-)) Így született az alábbi "műremek". Egyszerű, gyors, és hihetetlen finom  ízű. A hozzávalók mennyisége függ az éppen kéznél levő zöldségek mennyiségétől, variálható szabadon.

"Mediterrán jellegű" csirkeegytál

3 cukkini
2 kisebb padlizsán
3 közepes hagyma
1 fej fokhagyma
3 vastaghúsú parika
6-8 újkrumpli hasábra vágva
pár fej gomba (most nem volt)
3 sárgarépa
friss kakukkfű és rozmaringágak
olívaolaj

csirkecombok

Egy tepsit kiolajozunk, elterítjük benne a hasábokra vágott zöldségeket, hogy mindenhová jusson minden, hogy jól keveredjenek az ízek (főleg a hagyma, fokhagymadarabok, hiszen azok egyben fűszer szerepet is betöltenek), sózzuk, borsozzuk. Közéjük nyomkodjuk a kakukkfű ágakat, rozmaring leveleket. A tetejére fektetjük az előre befűszerezett (bármilyen csirkefűszer jó lehet) combokat, azokra is tegyünk a kakukkfűágakból. A tetejére spriccelhetünk még egy kis olívaolajat, úgy a csirkebőr sem ragad az alufóliára, amivel befedjük. Kb. 40 percig sütjük 180 fokon, utána még egy kicsit pirítjuk fólia nélkül. 
Ha római tálban, jénaiban vagy porcelánban sütöttük, már tálalhatjuk is.
Lehet alá egy kis fehérbort önteni, nem rontja el..... Paradicsomot is lehet közé tenni (nekem most az sem volt), de akkor számoljunk azzal, hogy még több levet ereszt, hamarabb kell levenni az alufóliát.
Az ételfotózást mindig elfelejtem.:-((

Viszont holnap újabb dadai képekkel és rövid beszámolóval jövök.......


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése