2012. április 4., szerda

Medvehagyma, medvehagyma......




Rengeteg medvehagymát szedtünk, és tettem el sóval, olajjal. És rengeteget ettünk nyersen, krémnek, pogácsába, húshoz. Sajnos most már nincs többre időm, és Húsvét után már nem hiszem, hogy marad virágzás előtti hagyma... De talán kitart a jövő évi szezonig, ami van. A hétvégén sütött medvehagymás ételünk (Gabojsza Medvehagymás, sajtos nyúldagadója ihlette) receptjét osztanám meg a Kedves Olvasóval az alábbiakban:

Csirkemell rolád medvehagymás pestóval (4 főre)
8 szelet kicsit kiklopfolt csirkemell (nem kell sózni, mert a sajt is, bacon is, pesto is sós)
medvehagyma pesto (pirított dió, olivaolaj, medvehagyma, só összeaprítva)
8 szelet bacon
8 füstölt sajt szelet

A csirkemell szeleteket megkenjük medvehagyma pestóval, ráfektetjük a füstölt sajtszeleteket, felgöngyöljük, és a bacon szelettel betekerjük. Tűzálló tálba fektetjük őket egymás mellé, 40-45 percig sütjük először  fólia alatt, majd fólia nélkül még pár percig, amíg megpirul.


A másik recept Simone barátnőmtől van, érdemes kipróbálni. Az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik. (Köztudomásúan a legjobban a legegyszerűbb dolgokat szeretem.:-))

Medvehagymás csicseriborsókrém
1 üveg konzerv csicseriborsó (lehet nemkonzerv is, akkor áztatás után meg kell főzni a borsót a szokásos módon)
medvehagyma
olivaolaj

A hozzávalókat egyszerűen össze kell keverni aprítógépben. Hűtőben pár napig eláll. Már ha van neki annyi ideje.:-))


Azt hiszem, hogy a Húsvéti menüben is helyet kap egy medvehagymás étel, amit kemencében fogunk sütni. Ja, még nem is említettem, hogy van egy kemencénk a kertben, amit a Zuram épített..... Most Húsvétkor jól fog jönni, mert összejön a nagycsalád, leszünk vagy 15-16-an. Szép kihívás.:-)) Sajnos, úgy néz ki, hogy nem lesz szabadtéri ebéd az időjárás miatt, be fogunk szorulni nappaliba. Sebaj, "jó emberek kis helyen is...."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése